Waarom ligfietsen?

COMFORTABEL FIETSEN DOE JE OP EEN LIGFIETS!

‘Meer Meters Met Minder Moeite!’ zei Bram Moens van M5 al lang geleden. En dat is ligfietsten: Comfortabel fietsen! Geen last van zitvlak, polsen, armen, handen, schouders of nek. Minder last van de wind. Daarom wil je een ligfiets kopen of huren!

Ligfiets kopen

Dus je wilt een ligfiets kopen? Welke ligfiets? Een tweewieler of een driewieler (Trike)? Wil je een bovenstuur of onderstuur? Het kijken en vergelijken begint, je struint het internet af en Google is een grote vriend van je geworden. Dan wordt het uiteindelijk toch tijd langs te gaan bij Maia waar je met Gert en Jacqueline van gedachten kunt wisselen. Zij kunnen je zeker goed adviseren bij je aankoop.

 

De juiste ligfiets!

Wat is de aanleiding om de aankoop van een ligfiets te overwegen? Welke gebruiksdoel staat voorop? Wij hebben in het verleden een poging gedaan om de vele merken en typen ligfietsen die we verkopen te rubriceren, zodat je een startpunt hebt in je zoektocht naar een geschikte ligfiets. Je zult daarbij merken dat de ligfiets veelzijdig is en dat – uitzonderingen daargelaten – de ligfiets een zeer breed inzetgebied heeft. De meeste ligfietsen voelen zich op alle terreinen thuis. In tegenstelling tot gewone fietsen, kun je gewoon één ligfiets aanschaffen en daarmee zowel racen, als op vakantie gaan. Of rustig met de familie een tochtje naar de ijsboer op zondagmiddag en de volgende dag in weer en wind naar je werk fietsen. Daarom hebben we deze rubricering maar achterwege gelaten.

 

Eén ligfiets is voorlopig genoeg

Kies dan wel de juiste ligfiets. Kom bij je bij ons in de winkel oriënteren, proefliggen en proefrijden. Je zult de eerste niet zijn die vastbesloten de winkel inkomt met de overtuiging dat het in elk geval een bovenstuur moet worden, maar de winkel uitloopt met alvast de wetenschap dat het toch een onderstuur moet worden. Of dat je in plaats van een tweewieler toch voor die driewieler gaat, want die zijn toch wel heel erg leuk.

Groot assortiment

Maia is zo’n ligfietswinkel waar je vele soorten en maten ligfietsen kunt vinden. Grote wielen, kleine wielen (en een combinatie daarvan). Onderstuur, bovenstuur en aero-stuur (open cockpit stuur). Tweewielers en driewielers (bikes en trikes). Delta-trikes (twee wielen achter) of Tadpole-Trikes (twee wielen vóór). Volledig mens-aangedreven of elektrisch ondersteund. Elke ligfiets kan aangepast worden aan jouw speciale wensen.

Merken

Bij Maia heb je keuze uit verschillende merken, zoals  Flevobike,  Hase, HP Velotechnik, Azub en Cruzbike.

We zijn ook dealer van Van Raam fietsen. Wij onderhouden en repareren deze fietsen maar hebben deze (nog) niet in onze winkel. Na een proefrit bij Van Raam (aan huis of in Aalten) kunt u de gewenste Van Raam fiets bij ons bestellen.

Ligfietsen proberen

We vinden het belangrijk dat iedereen die een aankoop overweegt verschillende fietsen en verschillende modellen kan uitproberen. Alleen dán kun je de juiste keuze maken en vind je de fiets die echt bij jou past!

Bij Maia bieden we ruime probeermogelijkheden zoals de ligfietstestdag. Op de ligfietstestdag kun je (minstens) twee fietsen proberen en kun je een goede eerst indruk van het ligfietsen ervaren. Wil je liever een fiets huren en uitproberen? Dat kan ook. Raadpleeg daarvoor onze huurmogelijkheden.

Ligfiets aanpassen

Veel fietsers stappen na een ongeval, ziekte of diagnose over op de Ligfiets of Trike. We kunnen voorstellen dat je zeker dan goed wilt nadenken welke fiets het beste bij je past. Soms vraagt het wat aanpassingen aan je fiets zoals speciale pedalen of een ander type handversnelling. Gert heeft ruime ervaring op het gebied van aanpassingen en assisteren je graag met specialistische (soms heel creatieve) oplossingen. Op de ‘Revalidatiepagina‘ vind je meer informatie over de aanpassingen voor een Ligfiets of Trike.

Ligfiets onderhouden

Niet elke ‘gewone’ fietsenmaker’ kan uit de voeten met jouw Ligfiets of Trike. Het onderhoud is vaak net even iets complexer. We onderhouden daarom ook graag jouw Ligfiets of Trike.

Aanbieding

Schaf je binnen enkele maanden na het huren van een ligfiets een ligfiets aan, dan verrekenen wij twee dagen huur (voltarief) met de aanschafprijs van een nieuwe fiets. Koop je een fiets na de ligfietstestdag, dan krijg je de kosten van die dag (€ 50) ook als korting op je nieuwe fiets terug.

Bij elke nieuwe aankoop krijg je de Nulbeurt gratis en bieden we u een jaar gratis lidmaatschap aan voor de Nederlandse Ligfietsvereniging.

We zien je graag bij ons in de winkel in Zevenbergen! En natuurlijk staat de koffie klaar!

Tot ziens!

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.