Driewielfietsen en trikes

Wat is een Trike fiets?

Een trike fiets is een moderne fiets die u gemakkelijk van A naar B brengt. Het is een ligfiets op 3 wielen die u de meest comfortabele fietservaring geeft die u zich kan wensen. Door de perfecte balans en het evenwicht die de fiets heeft is de trike fiets erg toegankelijk en te berijden voor (bijna) iedere fietsliefhebber.

Welke merken Trike fietsen bieden wij aan?

Maia Bikes & trikes is leverancier van verschillende topmerken trikes. Bezoek onze winkel om onze uitgebreide collectie te komen bekijken.

HP Velotechnik

HP Velotechnic werkt al sinds 1993 aan het optimaliseren van ligfietsen en accessoires. Het is een Duits familiebedrijf die met passie iedere dag werken aan het maken van de beste ligfietsen. 

Hase bikes

Hase bikes is een Duits fietsmerk dat voor willen lopen op andere merken met de nieuwste innovaties en ontwikkelingen. Hierdoor hebben zij sinds de oprichting van het bedrijf verschillende prijzen en awards gewonnen. 

Azub

De driewielers van het prachtige merk Azub zijn een lust voor het oog voor iedere fietsliefhebber. De kwaliteit die dit merk levert in combinatie met de uitstekende looks zal u doen verbazen.

VanRaam

Het Nederlandse ligfietsmerk van Raam heeft een groot assortiment aan driewielfietsen. Van Raam vindt dat stabiliteit en veiligheid voorop moet staan bij het maken van ligfietsen en zorgen ervoor dat dit te ervaren is bij iedere tocht!

Waarom kiezen voor een trike ligfiets?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u moet kiezen voor één van onze trike ligfietsen. De eerste reden is dat u één bent met de ligfiets, doordat u meer en direct contact hebt met een trike ligfiets, dan met een normale fiets. U kunt zich daarom ook volledig ontspannen met deze vorm van fietsen. Leg uw handen rustig op het stuur, zet uw voeten in de pedalen, begin te trappen en ervaar de ultieme fietsbeleving!

Daarnaast is het trappen met de trike fiets erg comfortabel. U hoeft veel minder inspanning te leveren dan bij een normale fiets om de ideale snelheid te behalen. Hierdoor gaat uw hartslag minder hard omhoog, terwijl u perfecte bewegingen met uw benen maakt. Hierdoor verbrand u sneller calorieën met minder inspanningen en fietst u harder met dezelfde inspanningen. Dubbel winst dus!

De trike fiets is zorgvuldig ontworpen en perfect afgesteld om zo een unieke fietstocht te kunnen beleven, iedere keer weer. Een aantal voorbeelden van voordelen van deze fiets zijn de meest comfortabele fietspositie, banden met een erg lage rolweerstand, en ultra efficiënte aandrijflijn. Wanneer fietsen op een tweewieler bijvoorbeeld niet meer mogelijk is, bieden wij de oplossing met onze hoogwaardige driewielers.

Hoe bestuurt u een trike?

Veel mensen denken dat een trike fiets besturen en rijden erg moeilijk is, terwijl dit totaal niet het geval is! Wanneer u met een trike hebt gereden, wilt u nooit meer terug naar een normale fiets. Doordat u natuurlijk op 3 wielen rijdt, heeft u een veel betere balans en veel meer evenwicht dan bij een normale fiets. Ook zit u erg laag bij de grond. U laat uzelf in het zadel glijden en vervolgens zet u uw voeten in de pedalen. Probeer niet aan uw stuur te gaan trekken, want dat is helemaal niet nodig bij deze ligfiets.

Een proefrit maken op een trike ligfiets?

Wilt u een keer een proefrit maken op één van onze trike ligfietsen? Dan kan dat zeker! Laat u overtuigen door geheel vrijblijvend en gratis een proefrit te maken op een van onze trikes! U bepaalt zelf wanneer u de proefrit wilt doen. Wij regelen dat de trike klaar staat en voorzien u graag van de nodige informatie over onze fietsen en ons bedrijf!

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.