Revalidatie

Fietsen met een beperking

Heeft u een tijdelijke of permanente/progressieve fysieke beperking dan wilt u het liefst ook op de fiets nog steeds mobiel zijn. Dan is aanpassing van de huidige fiets door ons soms een mogelijkheid, maar vaak is het beter om over te stappen naar een fiets die meer comfort, gemak en veiligheid biedt. 

Een sportieve driewielige ligfiets (trike) kan dan een oplossing zijn. Comfortabel fietsen is dan ook ligfietsen! Ook als u een beperking hebt. Allereerst geldt dat de traditionele voordelen van de ligfiets ook voor de trike gelden, dus geen of in elk geval veel minder last van zitvlak, polsen, armen, handen, schouders of nek. Minder last van de wind. 

Als u een functiebeperking hebt zoals beperkingen in het bewegingsapparaat is er natuurlijk méér belangrijk; Een trike is veilig omdat deze in stilstand óók stabiel is. Er kan veilig op- en afgestapt worden en stoppen of langzaam rijden in het verkeer is perfect mogelijk zonder af te stappen of om te vallen! Bovendien kunnen wij de trike aanpassen aan uw mogelijkheden, zodat u toch kunt blijven fietsen.

De standaard trike kan aangepast worden aan uw behoefte. De trike kan dan voorzien worden van onder andere:

  • Hogere zitting 
  • Eenhandige bediening 
  • Crank-verkorter of pendel 
  • Ondersteuning voor het onderbeen 
  • Opstaphulp
  • Stokhouder
  • Elektrische ondersteuning

Zo hebben we klanten die bijvoorbeeld na een herseninfarct eenzijdig beperkt zijn en die met een aanpassing, zoals éénhandbediening op een trike én een speciaal pedaal, weer mobiel kunnen zijn. 

 Uit ervaring weten we dat het kiezen en de (aan)passing van een fiets vaak nauw luistert. Dit betekent dat wij uw fiets zo goed mogelijk aanpassen en pas tevreden zijn als u dat bent. In de winkel bespreken wij dit graag verder met u, aan de hand van uw specifieke situatie.


Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.