Maia bikes & trikes is ooit begonnen als ligfietswinkel en in tegenstelling tot collega-bedrijven willen we dat nog steeds volmondig blijven doen. Het zwaartepunt is weliswaar verschoven naar de verkoop van sportieve trikes, maar de ligfiets op twee wielen heeft zeker nog een toekomst. In tegenstelling tot een gewone tweewieler heeft de ligfiets namelijk een aantal grote voordelen:

 • Comfort. De zithouding (of zoals u wilt: de lighouding) op een ligfiets is uitermate comfortabel. Daar waar op een gewone tweewieler ongemakkelijke of zelfs pijnlijke druk ontstaat op de contactpunten van het lichaam, blijven deze op de ligfiets gespaard van ongemak.
 1. De rug ligt ontspannen in het stoeltje waardoor er geen pijn in de rug ontstaat. Met name de onderrug wordt daarbij ontzien
 2. Het stuur wordt vastgehouden door het stuur losjes vast te houden. U hoeft niet op uw handen, polsen en armen te steunen. Hierdoor wordt de gehele hand, arm en schouder ontzien
 3. U kijkt ontspannen recht vooruit. Waar u op een sportieve tweewieler vaak omhoog moet kijken om vooruit nog iets te kunnen zien waardoor nekpijn kan ontstaan, is de houding op de ligfiets zeer natuurlijk: alsof u in een luie stoel tv zit te kijken.
 • Snelheid. In deze tijd van e-bikes wat minder belangrijk, maar op een ligfiets heeft u minder last van de wind. De aerodynamische houding levert u een snelheidswinst van 3-5 km/uur op.
 • Genieten van de omgeving. Er zijn ligfietsers die de bovengenoemde snelheidswinst niet halen. Zeker als zij zijn overgestapt van de racefiets. Zij merken op ze opeens meer zien van de omgeving en wat vaker om zich heen kijken waardoor er met gemak langere afstanden worden gefietst met een wat lagere snelheid. Meer tijd voor genot dus!

Wij hebben gekozen voor de volgende merken. Deze kunt u in onze winkel in Zevenbergen vinden:

 • Cruzbike. De fietsen van Cruzbike kenmerken zich door een uniek ontwerp: voorwielaandrijving met een meesturende neuspijp. Hierdoor ontstaat een uitermate efficiënte aandrijflijn die uniek is in de ligfietswereld.
 • In ons assortiment vind u alle modellen:
 • V20 - build for speed! Volgens Cruzbike de snelste ongestroomlijnde ligfiets op deze aardbol
 • S40 - de snelle touringfiets, Zeer geschikt om langere afstanden met of zonder bagage af te leggen. Comfortabel en snel!
 • Q45 - de vakantie en trekkingfiets van Cruzbike. Brede banden, vering
Media Maia bikes & trikes
 • T50 - de cruiser onder de ligfietsen, door de zitpositie die voor een ligfiets redelijk rechtop is ook zeer geschikt om in de stad mee te fietsen. De 'stadsfiets' onder de ligfietsen! • De Flevobike Greenmachine. Een unieke fiets gemaakt voor dagelijks woon-werkverkeer. De ketting is volledig in het frame verwerkt. Samen met de onderhoudsarme Rohloff-naaf zorgt dit voor vele onderhoudsvrije kilometers in alle weersomstandigheden.