Nazca

Binnenkort vindt u hier ook een overzicht van de diverse ligfietsen van NAZCA. Tot die tijd kunt u deze vinden op de website van Nazca. Op de website van NAZCA vindt u ook een overzicht van de prijzen en specificaties.OVER ONS

De geschiedenis van Nazca begint in Hengelo, wanneer Henk van der Woerdt in 1998 z’n eerste ligfiets ontwerpt. Het is een geveerde ligfiets met klapstuur, de Cruiser. Henk heeft eigenlijk plannen om naast ligfietsen ook nog andere producten te ontwikkelen, onder de naam Innovative Cycle Works. Maar de reacties op zijn ligfiets zijn zo goed, dat hij besluit om zich daarin te specialiseren.

Hoe zal hij de ligfietsen gaan noemen…? Geïnspireerd door de lijnen en bijzondere figuren van de pre-Inca beschaving in Peru in de Nazca-vallei, kiest Henk de naam Nazca.
Op 1 januari 2000 richt Henk samen met zijn partner Monique Holterman de Vof Nazca Ligfietsen op. Bijna twintig jaar later heeft Nazca meer dan 3500 ligfietsen geleverd aan tevreden klanten 'all over the world'.


verhuizing naar Nijeveen


Afbeelding met buiten, gebouw, fiets, geparkeerdAutomatisch gegenereerde beschrijving
Terug naar het begin: de vraag naar de ligfietsen groeit zo snel, dat de beschikbare ruimte in Hengelo al snel te klein is. Daarom verhuizen Henk en Monique begin 2001 naar de huidige locatie in Nijeveen (Drenthe), met een winkel en een werkplaats. Hier breidt Henk het assortiment uit met nieuwe modellen. In het begin vindt hier ook de gehele montage plaats.


produktie uitbesteed


Afbeelding met fiets, tafel, binnen, vloerAutomatisch gegenereerde beschrijving
De productie van de frames besteedt Henk al vanaf het begin uit aan andere bedrijven, de eerste jaren o.a. aan Van Raam in Aalten. Omdat de vraag naar de ligfietsen blijft groeien, besteedt hij uiteindelijk de gehele productie uit aan de collega's van Rainbow ligfietsen in Aalten, met de eindcontrole in Nijeveen.


individuele klantwensen


Afbeelding met binnen, muur, persoon, vloerAutomatisch gegenereerde beschrijving
Na de zomer van 2017 besluit Henk om de montage van de ligfietsen weer terug te brengen naar Nijeveen. De vele modellen en uitvoeringen maken de montage steeds complexer en op deze manier kan Henk details en afwerking nauwkeurig zelf monitoren. Bovendien is het zo makkelijker om in te gaan op individuele klantwensen. Ook de verzending gebeurt vanuit Nijeveen.


ervaren framebouwers


Afbeelding met persoon, man, binnenAutomatisch gegenereerde beschrijving
De produktie van de frames van Nazca is al vele jaren in handen van de zeer ervaren framebouwers van Rainbow Ligfietsen in Aalten. De jarenlange intensieve samenwerking waarborgt de hoge en constante kwaliteit van de frames.


vakmanschap en modernste technieken


Afbeelding met muur, binnen, persoonAutomatisch gegenereerde beschrijving
Voor het maken van de chroommolybdeen-stalen frames maken zij gebruik van traditioneel vakmanschap op het gebied van hardsolderen van fietsframes, gecombineerd met de modernste technieken zoals 3D- lasersnijden, CNC-bewerkingen en hightech lasmethodes.


poedercoating 


Afbeelding met persoon, binnenAutomatisch gegenereerde beschrijving
Het poedercoaten van de Nazca frames wordt ook al vele jaren door Rainbow in Aalten uitgevoerd. De ruwe frames worden hier eerst gestraald, daarna gefosfateerd en tenslotte voorzien van meerdere lagen poedercoating voor een optimale, fraaie en langdurige bescherming.