Laag BTW tarief

De belastingdienst staat ondernemers toe om het lage BTW-tarief toe te passen voor hulpmiddelen die dienen om de mobiliteit te verbeteren. U kunt hierover meer lezen op de website van de belastingdienst. Driewielers of ligfietsen worden hier specifiek genoemd als hulpmiddelen waarvoor dit geldt mits deze naar maatschappelijk opvattingen ook als zodanig bestemd zijn.

Als u bij ons een fiets aanschaft kunnen wij daarom het lage BTW-tarief (voor Nederlandse klanten) toepassen op basis van één van onderstaande criteria:

  • De fiets wordt u toegewezen door de gemeente op basis van een verstrekking van een PGB-budget. De beschikking van de gemeente impliceert al dat een hulpmiddel wordt toegewezen om uw mobiliteit te verbeteren.
  • Uw behandelend arts/therapeut adviseert in een medische verklaring een trike of driewielfiets in plaats van een tweewieler vanwege het feit dat deelname aan het verkeer op een tweewieler gevaarlijk is voor uzelf of uw omgeving en dat dit hulpmiddel (de trike of driewielfiets) daarmee hét hulpmiddel is om uw mobiliteit te verbeteren.

Op deze pagina vindt u een aantal fietsen die wij scharen onder de categorie 'Revalidatiefietsen'. Wij laten deze fietsen speciaal zien om twee redenen:

  • Ze zijn uitermate geschikt als u een beperking heeft. Wij kunnen deze heel goed aanpassen aan uw mogelijkheden. 
  • We hebben deze fietsen voorzien van een prijskaartje op basis van het lage BTW-tarief (9%). Dit tarief mogen wij van de belastingdienst toepassen indien de fiets een hulpmiddel betreft om te voorzien in uw mobiliteitsbehoefte. U dient ons dan wel een kopie van een medische verklaring of van de WMO/PGB-beschikking van de gemeente te verstrekken.


Cookies helpen ons om onze producten en diensten te leveren, te beschermen en te verbeteren. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.