Scorpion fx

Vindt de Scorpion fx en alle andere trikes van HP in onze webshop. Hier kunt u ook filteren op alle eigenschappen van de trikes.

opvouwbare toerfiets ligfiets Scorpion fx
Grote fiets. Klein pakketje. Scorpion fx.

HP Velotechnik's snelle en opvouwbare toerfiets.
Soms kan ruimte een kostbaar goed zijn - net als uw tijd. Gelukkig kunnen echt geavanceerde oplossingen u helpen beide te redden. Neem bijvoorbeeld een Zwitsers zakmes. Of nog beter onze opvouwbare 3 wiel ligfiets Scorpion fx .
Opklapbare ligfiets Trorp Scorpion fx
Deze gemakkelijk opvouwbare toerfiets is ontworpen door de technici van HP Velotechnik, vooral met het oog op woon-werkverkeer en toerfietsers. De stoelhoogte van de Scorpion fx is merkbaar hoger en meer rechtop in vergelijking met de meer sportieve collega Scorpion en biedt een geweldig uitzicht en een goed zicht in het verkeer.

De hogere stoel zorgt ook voor een extra lowrider-rek achter de stoel. Het solide ontwerp zorgt voor een veilig transport van een paar fietstassen. Samen met het robuuste achterrek kunt u dus tot 50 kg bagage in vier fietstassen vervoeren. Voor een stabiele rit zijn alle racks dicht bij je lichaam en het zwaartepunt van je driewieler geplaatst. Als je eenmaal zo hoog bent geladen, waardeer je onze verschillende aandrijflijnopties die je een extra lage versnelling geven wanneer je de echt steile uitdagingen trapt.

Handig pakket. Met slechts een paar stappen maakt u van uw snelle toerfiets een handig pakket dat gemakkelijk in de kofferbak van uw auto kan worden vervoerd. Het duurt slechts 60 seconden om de stoel zonder gereedschap te verwijderen en het achterframe naar voren te klappen, net als de staart van een schorpioen. Met een klein riempje worden de gevouwen framedelen verbonden zodat je je trike kunt dragen. Als u een nog compacter pakket nodig hebt, kunt u de voorwielen in 90 seconden verwijderen met een eenvoudige inbussleutel - nu past uw Scorpion fx zelfs in een kleine micro-auto zoals de Smart.

Of in uw appartement. Inderdaad, de tijden zijn nu definitief voorbij waarin mensen konden beweren dat je geen ruimte meer had voor geweldige fietsideeën ...
Scorpion fx.  De opvouwbare ligfiets van HP Velotechnik
Geniet van je nieuwe Scorpion fx.

Scorpion fx. Vouwt snel, rijdt geweldig.
De comfortabele vering en de verstelbare BodyLink-stoel van HP zorgen voor ontspannend comfort. De dwarsbalk van het frame is omhoog en naar voren gebogen om de stevige wielen vooraan te ontmoeten, waardoor een lange wielbasis ontstaat voor veilig remmen en gemakkelijke toegang tot de stoel. Voor kleinere rijders wordt hiermee voorkomen dat de hiel tegen de dwarsbuis komt. Met een zithoogte van 35 cm is de zitpositie van de Scorpion fx 9 cm hoger en meer rechtop dan de meer sportieve standaard Scorpion .
Scorpion fx touring trike
De spoorbreedte van 78 cm en de wielbasis van 102 cm garanderen een stabiele wegligging en veilig remmen. Met een totale breedte van 83 cm past de Scorpion fx door een standaard deuropening. Het heeft een strakke draaicirkel van 4,5 m. De comfortabele vering biedt 8,5 cm bewegingsvrijheid. Het is ontworpen om standaard stalen veer- of luchtkamer-achterschokbrekers met instelbare hydraulische demping te gebruiken. HP Velotechnik's betrouwbare No-Squat -ontwerp verzekert snelle acceleratie zonder ongewenst pogo-effect. Het stijve aluminium frame zorgt voor een laag gewicht vanaf 16,5 kg. Frame en BodyLink-Seat zijn in lengte verstelbaar voor rijders van 1,57-2 m lichaamslengte.
gevouwen ligfiets Trorp Scorpion fx met wielen formaat ingeklapt
(stoel verwijderd, achterwiel naar voren gevouwen):
100 × 83 × 71 cm naar voren gekanteld
88 × 83 × 96 cm naar achteren gekanteld
gevouwen ligfiets Trorp Scorpion fx zonder wielen grootte gedemonteerd
(opgevouwen zoals hierboven, voorwielen verwijderd, rechter spatbord naar binnen gezwenkt, linker spatbord verwijderd)
104 × 83 × 60 cm
met achterwiel verwijderd
75 × 74 × 60 cm
Opvouwbare trekking trike Scorpion fx - inklapbaar scharnier Dubbele beveiliging: het vouwbare scharnier is voorzien van een veiligheidsbout die naar links moet worden getrokken nadat de snelontgrendeling is geopend om het scharnier te ontgrendelen.
Opvouwbare trekking trike Scorpion fx - bagagerek achter Veel ruimte voor uw bagage, en het is allemaal volledig geveerd. Het achterste rek is een stijve constructie gemaakt van ½ "lichtmetalen buizen, ontworpen om de hoge laterale krachten te weerstaan ​​bij het nemen van bochten op een driewieler. Extra 10 mm steunbuis om tassen lager op te hangen. Geïntegreerde vlagsteun en achterlichtbeschermbuis. Geweldige aerodynamica en hoge het verpakkingsvolume wordt gecombineerd in de Ortlieb ligfietstassen die bij Maia verkrijgbaar zijn.
Opvouwbare trekking trike Scorpion fx - lowrider rack U kunt een extra lowrider-rack op het achterste rack van de Scorpion fx bevestigen. U kunt standaard voortassen met een belasting tot 25 kg monteren. Het rek is gemaakt van 12 mm buizen.
Opvouwbare trekking trike Scorpion fx - BodyLink harde kuipzitting De BodyLink-stoel past als een handschoen bij uw lichaam. Zittingbasis, rugleuninghoek en lengte zijn volledig instelbaar. De onderste zitkuip biedt enige zijsteun, terwijl de bovenste zitplaats voldoende ruimte biedt zodat u in bochten kunt leunen voor maximale bochtsnelheid. Optionele hoofdsteun en luchtstroom zitkussen voor optimale ventilatie.
Opvouwbare trekking trike Scorpion fx - ErgoMesh ligstoel Als alternatief kun je onze ademende ErgoMesh monteren seat. Hij wordt geleverd met een ergonomische zijdelingse demping die extra zijsteun biedt in bochten en een praktische zitzak die is geïntegreerd in de rugleuning van de stoel. Voor extra veiligheid is uitgerust met reflecterende strepen aan de zijkanten. Beide stoelen passen op dezelfde frame-bevestigingen en kunnen binnen 15 seconden van de driewieler worden verwijderd door snelontgrendelbevestigingen - dit is extra handig bij het parkeren van de driewieler in de regen of voor transport in uw auto. De ErgoMesh-stoel geeft u een zithoogte van 3 cm hoger in vergelijking met de BodyLink-stoel; met de extra hoge ErgoMesh HS plus stoel wordt je stoel 14 cm hoger. Een hogere zitpositie biedt een beter zicht in het verkeer en u kunt uw trike gemakkelijk in- en uitstappen, maar met een hogere stoel zou uw trike sneller kunnen kantelen wanneer u snel in nauwe bochten rijdt.
Opvouwbare trekking trike Scorpion fx - ergobars Comfortabele ergobars onder de stoel voor ontspannen armen en polsen. De verfijnde stuurgeometrie van HP Velotechnik combineert een stabiele handling op hoge snelheid met een zeer kleine draaicirkel. Kingpins uitgerust met stevige, verstelbare A-kop-type lagers, stuurstanguiteinden met onderhoudsvrije bussen; onderhoudsvrije cartridge-lagers bij het draaipunt van de steel. De stuurbreedte is verstelbaar.
Scorpion fx voorarm en kettingbeheer Bescherming voor de ketting en je broek; de aandrijflijn is bijna volledig bedekt. Onze speciale kettingbuizen met lage wrijving garanderen een efficiënte krachtoverbrenging en stille actie.
Opvouwbare trekking-trike Scorpion fx - snelsteller van de voorarm De optionele snelversteller aan de voorzijde is voorzien van snelspanner en overtollig kettingbeheer - perfect als u uw trike met uw gezin wilt delen. Het helpt ook om uw Scorpion fx nog compacter te maken wanneer gevouwen.
Opvouwbare trekking trike Scorpion fx - Trikefender spatborden Geoptimaliseerde bescherming met elegante lijnen: de eigen ontwerpafdeling van HP Velotechnik ontwikkelde de "Trikefender", robuuste spatborden speciaal ontworpen voor trike-gebruik. Het binnenoppervlak en de onderrand zijn ontworpen om maximale rijderbescherming te bieden tegen spuiten, vooral in bochten. De bevestigingselementen met geïntegreerde hoogteverstelling worden afgeschermd naar binnen gericht naar de rijder geïnstalleerd. Dankzij het ronde profiel met een breedte van 2 ¼ inch kunt u brede, comfortabele banden tot 2 inch monteren.
Schijfrem op de Scorpion met drie wielen Vanwege het lage zwaartepunt en de goed uitgebalanceerde gewichtsverdeling handelt de Scorpion fx prima, zelfs bij hard remmen. De standaard schijfremmen bieden geweldige remkracht, waardoor een snelle maar veilig bestuurbare afdaling mogelijk is. Elk wiel heeft zijn eigen remhendel zodat u de remkracht op het binnenwiel in scherpe bochten kunt concentreren. De stuurgeometrie van HP Velotechnik vermijdt onveilige remsturen. Optioneel mechanisch of hydraulisch gekoppelde voorremmen voor bediening met één hand van beide remmen.
Open knuckle design Het open knokkelontwerp van HP Velotechnik voor eenvoudig verwijderen van wielen met één inbussleutel. (Standaard op de Scorpion fx)
Opvouwbare trekking trike Scorpion fx - parkeerrem Optionele V-brake aan het achterwiel als parkeerrem, bediend door een thumbshifter aan het stuur.
Opvouwbare trekking trike Scorpion fx - No-Squat veersysteem Ons No-Squat ophangsysteem is geïntegreerd in het frame-ontwerp. Het is volledig instelbaar voor prestaties en werkt volledig onafhankelijk van uw trapkracht. Wat het betekent, is dat als je bergop accelereert, je versnelt. En omdat het je volledig van de weg isoleert, gaat je energie volledig in voorwaartse beweging.
Liggende schorpioen achterdriehoek voor aanhangwagenbevestiging U kunt aanhangwagens (dubbelspoor) tot 40 kg trekken. (Zonder bagagerek. Chariot achtervorkklemkoppeling is compatibel met bagagerek. Voor klanten die de Weber-koppeling gebruiken, bieden wij een adapter om de koppeling te bevestigen, zelfs met geïnstalleerde racks.)
Stuurbekrachtigingssysteem GO SwissDrive Wilt u  elektrisch rijden? Dat kan zeker - dit is een ander domein van onze trikes! Elk voertuig van HP Velotechnik kan optioneel worden uitgerust met elektrische ondersteuning. Meer en meer mensen ontdekken de gemakkelijke manier om op een trike te rijden terwijl ze absoluut comfortabel zitten. De megatrend "E-Bike" komt hier op een hoogtepunt. De aerodynamische positie van de rijder is om energie te besparen, zodat uw waardevolle batterijcapaciteit kan worden gebruikt voor een efficiënt uitgebreid rijplezier. De techniek wordt zonder problemen in het chassis geïntegreerd. Dat geldt niet alleen voor de naafmotor in het achterwiel, maar ook voor de bedieningseenheid aan het stuur en de oplaadbare batterij - en als een heel speciale functie kunt u uw driewieler met een tweede batterij samenstellen om het bereik te verdubbelen!
... meer over elektrische hulpmiddelen)
Ligfiets trike Scorpion-serie met Streamer voorkuip Snijd door de lucht met de Streamer voorkuip . Het verbetert gegarandeerd uw rijcomfort en efficiëntie, beschermt u tegen de elementen en helpt u met minimale inspanning de luchtweerstand te overwinnen. En het ziet er geweldig uit!