HP Velotechnik

Klik op een trike om meer informatie over de betreffende trike te lezen

Gekko 26 Gekko fx20 Gekko fx26
Scorpion Scorpion fx Scorpion fs20
Scorpion fs26 Scorpion plus 20 Scorpion plus 26

Deze trikes kunt u ook zelf configureren op de site van HP Velotechnik, via de configurator van HP Velotechnik.

Moderne fietstechnologie die inspireert

Van Duitsland naar de hele wereld: een portret van de ligfietsfabrikant HP Velotechnik


De passie voor geavanceerde fietstechnologie bracht de twee vrienden Paul Hollants en Daniel Pulvermüller al vroeg samen. Terwijl ze nog op school waren, wonnen de studenten de JUTEC-ontwerpwedstrijd van de Vereniging van Duitse Ingenieurs met hun volledig opgehangen cabinetrike - de basis voor de ontwikkeling van een garage-werkplaats tot een van de meest innovatieve fietsbedrijven in Duitsland. Hollants en Pulvermüller richtten HP Velotechnik op tijdens hun studie industriële engineering aan de Technische Universiteit van Darmstadt. De bedrijfsnaam bestaat uit de achternamen van de oprichters van het bedrijf en verwijst tegelijkertijd naar de Engelse benaming van de toen nog exotische voertuigen: Human Powered Vehicles.

Sinds 1993 werkt HP Velotechnik gepassioneerd aan het optimaliseren van fietsen en accessoires voor actieve mensen . Tegenwoordig produceert HP Velotechnik, met 35 medewerkers, waaronder veel gespecialiseerde monteurs en ingenieurs, ongeveer 2000 fietsen en trikes per jaar en is het een van de toonaangevende fabrikanten van ligfietsen in Europa. Alle tekenen wijzen op toekomstige groei: HP Velotechnik exporteert meer en meer fietsen en trikes naar meer afgelegen regio's zoals Australië, Japan of Zuid-Afrika.

"HP Velotechnik staat voor state-of-the-art, betrouwbare ligfietstechnologie: wendbare, relaxte cycli ontworpen voor ultiem comfort en een fantastisch uitzicht. Ergonomie en design scoren hoog. Het maakt niet uit of u dagelijks naar uw werk rijdt of lang fietsavontuur - op onze ligfietsen en trikes kun je je goed voelen, er goed uitzien en uitstekende vorderingen maken. "

Paul Hollants, een van de twee oprichters van HP Velotechnik, is verantwoordelijk voor public relations en commercieel beheer.


In de moderne ligfietsfabriek in Kriftel, Duitsland, worden de fietsen individueel met de hand geassembleerd. Een laswerkplaats stelt het bedrijf in staat om eigen prototypes te bouwen, en computergestuurde testbanken worden gebruikt om de kwaliteit te waarborgen. De focus ligt op de ontwikkeling van innovatieve fietsen en bijbehorende accessoires, evenals de individuele montage volgens de eisen van de klant met behulp van het uitgebreide modulaire systeem. De basis voor het succes van deze innovaties is de uitgebreide klantervaring op de wegen over de hele wereld.

Voordat nieuwe ideeën in serieproductie worden geïmplementeerd, zullen de gespecialiseerde ingenieurs in het ontwikkelingsteam altijd rigoureuze tests uitvoeren. De R & D-activiteiten van het bedrijf worden aangevuld door samenwerking en onderzoeksprojecten met universiteiten. Duurzame, hoogwaardige fietsen en trikes hebben voorrang op korte productwisselcycli. Voor het best mogelijke persoonlijke klantadvies en service ter plaatse worden de fietsen exclusief verkocht door gekwalificeerde fietsdealers. Maia Mobiliteit is daarvoor uw vertrouwde dealer voor Nederland en Vlaanderen.