Geschiedenis

Een stukje geschiedenis

Maia is in 1999 opgericht door Peter en Monic. Zij verhuisden al snel van de schuur achter het huis naar de watertoren in Dubbeldam (Dordrecht).

In 2010 werd Maia overgenomen door Koos. Omdat de ruimte in de watertoren te krap werd verhuisde Koos naar de Stevensweg in Dubbeldam, waar de autogarage aldaar stopte met de verkoop en reparatie van fietsen en dus voldoende ruimte vrij kwam voor Maia.

Na het overlijden van Koos in 2015 heeft Gert Lunenborg de ligfietswinkel overgenomen. De activiteiten werden uitgebreid met trikes en tandems. De ruimte in Dordrecht is echter niet zo groot en daarom besloot Gert op zoek te gaan naar een andere geschikte winkelruimte. Deze winkel werd uiteindelijk gevonden in het gezellige stadje Zevenbergen, dichtbij het centrum, waar in totaal 380m2 beschikbaar is voor winkel en werkplaats. Een nieuwe episode in het bestaan van Maia is aangebroken waar ruimte is voor groei en verdere ontwikkeling. Hier zal de tandemafdeling verder uitgebreid worden en de premium e-bikes van QWIC zullen aan het assortiment worden toegevoegd.


 

De naam Maia

 

De naam Maia komt van een ster in het sterrenbeeld Stier, het sterrenbeeld van één van de oprichters.

Deze ster is genoemd naar Maia, in de Grieksemythologie de oudste van de Pleiaden, de zeven dochters van Atlas en Pleione.

Maia is de oudste, mooiste en meest verlegen van de Pleiaden.

Maia, een ster die steeds helderder gaat stralen!

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.