Flevobike

Binnenkort vindt u hier ook wat meer informatie over de Greenmachine van Flevobike. Tot die tijd kunt u deze vinden op de website van Flevobike. Op de website van Flevobike vindt u ook de prijslijst met alle opties.

Bedrijf

Flevobike is producent van ligfietsen, velomobielen, onderdelen en accessoires.
Daarnaast geven we advies over fietsproducten, doen we (product)ontwikkeling, ontwerp en prototyping voor particulieren en bedrijven. Flevobike is een modern en innovatief bedrijf dat alle fabricagemogelijkheden zelf in huis heeft. Van idee tot product, alles op één adres!

Onze ambitie:

Om van de (lig)fiets een modern, hoogwaardig en onderhoudsarm product te maken, waar graag mee gefietst wordt.
 
Flevobike, als fietsen je ligt!

Flevobike pand
 

Wie we zijn!

Flevobike Technology: een echt familiebedrijf.
Flevobike is 13 april 1989 opgericht door Johan Vrielink. Op dit moment bestaat Flevobike uit zijn drie zoons Arjan, Erwin en André. Deze drie personen vormen samen Flevobike Technology VOF.
Het is allemaal begonnen met Johan in de tijd dat hij nog leraar werktuigbouwkunde was. Om de afstand van huis (Dronten) naar school (Lelystad) te overbruggen maakte Johan in eerste instantie gebruik van een sportfiets. Hij had wel eens wat gelezen over ligfietsen in het tijdschrift "FIETS". Een ligfiets leek hem geschikter en comfortabeler om de afstand te overbruggen dan zijn sportfiets. Als leraar werktuigbouwkunde had hij de mogelijkheden om met ligfietsen aan het werk te gaan.
Het duurde niet lang voordat er vragen kwamen van kennissen en collega's die ook wel zo’n aparte en ongebruikelijke fiets wilden hebben. Op het moment dat hij zelfs tijdens het lesgeven een telefoontje kreeg van iemand die ook een Flevobike wilde aanschaffen, vond hij dat het zo niet langer kon. Johan heeft zich in 1989 in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel en is zijn eigen bedrijf begonnen. Aanvankelijk nog in de avonduren, maar al snel was dat niet voldoende. Er was meer werk dan hij in zijn eentje aan kon. Erwin, de middelste van de drie zonen, deed in de avonduren al wat laswerk, maar nog was de vraag groter dan de capaciteit. Er moest iemand bij komen en dat werd André, zijn jongste zoon.
Zelf leverde Johan wat dagen in zodat er meer tijd in het produceren van de Flevobike ligfietsen gestoken kon worden. Nog geen twee maanden later kwam Erwin ook fulltime voor Flevobike werken. De productie begon steeds beter te lopen, maar de verkoop ook. Het model was inmiddels op een paar punten wat aangepast en verbeterd en de vraag bleef in een redelijk tempo toe nemen. Hendrika (de echtgenote van Johan) werd steeds vaker ingezet voor verschillende werkzaamheden en ongeveer anderhalf jaar nadat Erwin bij Flevobike was komen werken komt ook de oudste zoon Arjan in dienst van Flevobike.
Eind 2010 besloten Johan en Hendrika dat het tijd werd om zich terug te trekken en van hun pensioen te gaan genieten. Flevobike werd officieel overgedragen aan de 3 zoons.
Team Flevobike, vlnr Erwin, Arjan, Andre