E-bikes van Maia bike & trikes

Voor de verkoop van onze e-bikes zijn we op zoek gegaan naar een kwalitatief goed merk fiets, die wordt ontwikkeld door mensen met een passie voor de fiets. Dit heeft ons gebracht bij Qwic en Batavus. Qwic focust zich alleen op e-bikes en richt zich op technisch hoogstaande e-bikes met een prachtig design. Hierbij kan worden gekozen voor fietsen met een midden- achterwiel- of voorwielmotor. Bij alle motoren heeft Qwic met behulp van eigen software de motor geoptimaliseerd, waardoor de fietsen een perfecte rij-eigenschappen hebben. De modellijnen die Qwic beschikbaar heeft, zijn: de performance serie, premium serie, urban serie en de compact.

Elektrische fietsen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. E-bikes worden steeds populairder en wij zorgen ervoor dat we een Batavus elektrische fiets voor iedereen hebben. Of je nou op zoek bent naar een elektrische fiets die je wilt gebruiken voor je boodschappen of voor weekendtochten, wij helpen je graag met je zoektocht! 

Proefrit elektrische fiets

Wilt u graag ervaren of een proefrit iets voor u is? Breng dan een bezoek aan onze winkel in Zevenbergen. Zo ervaart u welke elektrische fiets het beste aansluit op uw wensen. Via onze contactpagina kunt u eenvoudig een afspraak maken. Uiteraard bent u ook van harte welkom om spontaan een bezoek te brengen. 

QWIC E-bike aanbod

Batavus E-bike aanbod

E-bike, oftewel elektrische fiets

Een elektrische fiets wordt ook wel een e-bike genoemd. De afkorting e-bike staat voor eletric bike. Wat is een elektrische fiets? Een elektrische fiets is een fiets met een elektromotor, die tijdens het trappen extra ondersteuning biedt. U moet dus nog steeds trappen. Het trappen wordt alleen een stuk lichter gemaakt. 

Sinds kort is er een nieuwe variant van de e-bike, genaamd de speed pedelec. Een speed pedelec is een elektrische fiets die een ondersteuning biedt tot wel 45 km/uur! Een normale e-bike heeft een maximale snelheid van 25 km/uur. Het verschil zit hem niet alleen in de snelheid. Ook heeft een speed pedelec andere regels. Zo moet op een speed pedelec een helm gedragen worden, een kenteken geregistreerd worden en de fiets WA laten verzekeren voordat u de weg op mag. 

Techniek van de fiets bepaald door het einddoel/gebruik

Overweegt u een e-bike aan te schaffen, dan zijn er verschillende beslissingen die u moet maken. De techniek van de fiets is voor een gedeelte afhankelijk van het gebruiksdoel. Wilt u een e-bike voor korte ritjes, zoals boodschappen doen en een enkel fietsritje in het weekend? Of bent u een actieve fietser die ondanks de ondersteuning een écht fietsgevoel wilt ervaren. Wilt u een e-bike aanschaffen voor woon- en werkverkeer ter vervanging voor de auto. Overbrugt u hierbij een grotere afstand en wilt u liever een ondersteuning tot wel 45 km/uur? Gaat u met de fiets op vakantie in een heuvelachtig gebied? Hoe ver moet u zonder opladen op een acculading kunnen fietsen? Wilt u een sportieve zit of toch liever rechtop zitten? Allemaal vragen die u zich voor de oriëntatie moet stellen.

Waarop letten bij aanschaf e-bike?

Heeft u uw zinnen gezet op een nieuwe e-bike, dan is het goed om voorafgaand aan de oriëntatie een maximaal budget vast te stellen. De mogelijkheden rondom e-bikes zijn namelijk eindeloos. Verschillende keuzes die u kunt maken, zijn: 

  • Aandrijving via voorwiel, achterwiel of middenmoter;
  • Ondersteuning via een krachtsensor of rotatiesensor;
  • Sportieve zit of meer rechtop;
  • Een ketting- of riemaandrijving;
  • Versnellingssystemen: naaf of derailleur;
  • Ondersteuning van 25 km/uur tot 45 km/uur; 
  • Accu in de bagagedrager of verwerkt in het frame. 

Uiteraard begrijpen we dat dit lastige keuzes zijn, waarin we u graag adviseren. Breng een bezoekje aan onze winkel om de fietsen te bekijken en de verschillende keuzes te bespreken. We helpen u graag!

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.