AZUB

Binnenkort vindt u hier ook een overzicht van de diverse bikes en trikes van AZUB. Tot die tijd kunt u deze vinden op de website van AZUB. Op de website van AZUB vindt u ook de configurator.


FILOSOFIE

Het hebben van een grote productielijn die dezelfde fietsen dag in dag uit uitspuwen is niet aan ons. Immers, de wereld van de fietsen is zo kleurrijk en zo mooi! Waarom zouden we ons beperken tot slechts enkele geselecteerde componenten en een of twee kleuren? Temeer daar in de wereld van ligfietsen, waar slechts een klein aantal per jaar wordt geproduceerd, AZUB zijn bijzondere plaats moet veroveren op basis van kwaliteit en keuzemogelijkheden.  Onze filosofie is gebaseerd op een aantal duidelijke punten waarop al onze acties worden gebaseerd.

Afbeelding met lucht, buiten, gras, wegAutomatisch gegenereerde beschrijving
 

Uw geluk is ons geluk

We houden van ligfietsen en het bouwen ervan. Dat is de reden waarom onze medewerkers bij AZUB werken en waarom zo weinig mensen vertrekken bij AZUB. Ons doel is dat iedereen met een goed gevoel met ons omgaat, onze dealers, klanten, leveranciers, of sollicitanten. Toegegeven, er zijn momenten waarop we niet kunnen voldoen aan onze verwachtingen, vaak door toedoen van onszelf, maar om hier te werken en er een goed gevoel bij te hebben is erg belangrijk voor ons.
Afbeelding met boom, buiten, weg, groepAutomatisch gegenereerde beschrijving

Vriendelijke houding

We ontmoeten de meeste van u alleen via onze computers of telefoon, maar we zijn mensen van vlees en bloed en wij willen u graag ontmoeten, waar het mogelijk zou kunnen zijn. Meestal doet deze kans zich voor op beurzen of op ligfiets bijeenkomsten. Deze gelegenheden geven ons altijd positieve energie. We proberen vriendelijk te zijn en na verloop van tijd zijn veel van onze klanten echte vrienden geworden. 
 
Afbeelding met gras, buiten, geparkeerd, motorAutomatisch gegenereerde beschrijving

Moderne technologie heeft zijn plaats in de wereld van ligfietsen
 

Veel meer geld en mensen zijn betrokken bij de wereld van de ‘gewone’ fietsen. Elk jaar brengen wereldwijde topmerken honderden nieuwe producten op de markt. Sommigen van deze ontwikkelingen zijn zinvol en zullen aanslaan en anderen zullen verdwijnen. Vanuit dit oogpunt loopt de ligfietswereld soms een beetje achter en er zijn jaren waarin er geen fundamentele ontwikkelingen zijn. Dat is wat ons stoort. Wij zijn van mening dat het noodzakelijk is om de wereld van de ‘gewone’ fietsen te verkennen en de innovaties die ook nuttig voor ons kunnen zijn mee te nemen in onze eigen producten. Hoe dan ook, dat is wat we proberen te doen. Om een ​​voorbeeld te geven, voor ons is het Syntace as geweest, met behulp van traditionele shifters of experimenteren met een aantal nieuwe dingen zoals de Shimano Metrea groep. Echter, we gaan vaak met de open geest van onze klanten en op niet-traditionele paden als wij denken dat ze perspectief hebben, zoals in het geval van de Pinion aandrijving. Ondanks het feit dat we niet we kunnen voorspellen wat er zal slagen en wat niet. Een product dat geflopt was onze e-HUB. En dan de naam! Wie bij zijn volle verstand zou zijn in een tijd van de opkomst van elektrische zou zoiets niet-elektrisch niet laten beginnen met de letter “e”..... We hebben het minder dan drie jaar in ons aanbod gehad…...
Afbeelding met lucht, buiten, grondAutomatisch gegenereerde beschrijving

Ligfiets community

Wij geven veel om ligfietsen. Wij streven er dan ook naar om hun imago zo veel als we kunnen te bevorderen hen en een stap verder te gaan de hele industrie. Een van de manieren waarop we dit te doen is het sponsoren van de lange-afstand-expedities, en er zijn veel inderdaad. Echter, de meest indrukwekkende is toch wel de momenten wanneer twee of drie of vier van onze ligfietsen elkaar tegenkomen ergens in de wereld. Hoewel vandaag de dag dit meerdere keren per jaar gebeurt, zijn we er nog steeds overdonderd door. En wij geloven ook dat ligfietsers bij elkaar moeten komen, bijvoorbeeld op ligfiets bijeenkomsten. Om de vijf jaar organiseren we een van de grotere in de buurt van onze fabriek, maar we proberen ook om anderen te ondersteunen. Beurzen zijn ook erg belangrijk voor ons. We nemen deel aan de SPEZI sinds 2003 en aan de Recumbent Cycle-Con in de VS sinds 2011, het eerste jaar toen slechts 400 bezoekers kwamen opdagen. En op al deze gebeurtenissen willen we dat de bezoekers plezier hebben. Bijvoorbeeld, bij de SPEZI 2017 organiseerden we een kleine ligfiets reality show waar onze monteur Miro Ozimý  twee driewielers in twee dagen gebouwd heeft, precies zoals hij dat doet hier in onze werkplaats.
Afbeelding met buiten, lucht, grond, fietsAutomatisch gegenereerde beschrijving

Ervaringen uit de eerste hand

Hoe zou je anders een goed product kunnen maken dan door het zelf testen en het verkrijgen van ervaringen uit de eerste hand tijdens de ontwikkelingsfase. Dit geldt zeker voor fietsen. Onze sales en marketing manager, Honza  reisde door tientallen landen en test niet alleen een aantal tweewielers maar ook een tandem en enkele driewielers. Ook onze ontwerper Tomáš rijdt een AZUB MINI. Miro de monteur bouwt zelfs zijn eigen ligfiets. Dus onze eigen ervaringen worden gecombineerd met die van jou! Zonder onze eigen ervaringen en de terugkoppeling van onze klanten zouden we het moeilijk vinden om vooruit te komen.
Afbeelding met persoon, binnen, vloer, grondAutomatisch gegenereerde beschrijving

Eigengemaakt

In het begin was er geen andere manier dan om alles hier in Uherský Brod en omgeving te produceren. Aleš Zemánek heeft zelfs de eerste paar frames zelf gelast. Vandaag is onze filosofie om de complete frames of eigenlijk de hele fiets hier in de Tsjechische Republiek te produceren. We overzien het hele productieproces en hoewel onze frames niet direct in het AZUB gebouw zijn gemaakt, kennen we de meeste van de mensen die buigen, lassen of coaten  persoonlijk. We willen werkgelegenheid in onze regio creëren, omdat we geloven dat het eerlijk en effectief is. Het is ook de reden dat we niet verwachten dat onze productie  verplaatst wordt naar lagelonenlanden.
Afbeelding met buiten, grond, fiets, gebouwAutomatisch gegenereerde beschrijving

Kleuren fleuren de wereld en de geest

Aangezien we hebben gesproken over de verscheidenheid van componenten, moeten we ook nog de verscheidenheid van kleuren benoemen. Wij houden van kleur! Kleur maakt de wereld mooier, dat is de reden waarom we de Colorshop hebben gecreëerd. En omdat onze fietsen  bijna volledig gemaakt worden in de Tsjechische Republiek, kunnen we alle kleuren toepassen op eindafwerking in overeenstemming met de wens van de klant. Zo kunt u kiezen uit vele fundamentele kleurvariaties en talloze andere kleuren tegen een extra vergoeding.  U kunt ook vaak kiezen voor verschillende kleuren van de afzonderlijke componenten. Soms hebben we wel onze vraagtekens over de keuzes van onze klanten, maar over smaak valt niet te twisten!  En natuurlijk streven we ernaar om aan de wensen van onze klanten te voldoen.